Efficiëntie behouden bij kantoorbanen, hoe doe je dat?

computer-984158_640

Over het algemeen is het werken op een kantoor natuurlijk enorm ontspannen, in principe zit je de hele dag stil en kun je de email berichten beantwoorden waar en wanneer je maar wilt. Toch zitten er ook nadelen aan een kantoor baan en dit zijn met name nadelen die te maken hebben met de efficiëntie. Hoe kun je die namelijk hoog houden wanneer mensen een hele dag op kantoor zitten? In dit artikel zullen we enkele tips uitleggen die daarbij zullen gaan helpen.

Dwing jezelf tot ontspanning

Het is een bekend probleem onder zowel werknemers als werkgevers/ondernemers, jezelf niet de tijd gunnen om even te ontspannen omdat ze nog zoveel te doen hebben. Echter blijkt dat wanneer je er toch voor kiest om er eventjes tussen uit te gaan en bijvoorbeeld even een luchtje te scheppen, de productiviteit en efficiëntie daarna vele malen hoger ligt en daardoor meer in kortere tijd kunt gaan doen. Er wordt geadviseerd om om de drie uur eventjes een kwartier iets anders te doen, even naar buiten of even weg achter de computer.

Zo zijn er ook veel kantoren waar je eventjes op de loopband kunt gaan of eventjes kunt ontspannen middels yoga. Wanneer je moeite hebt om jezelf te dwingen en dit gedisciplineerd uit te voeren, kun je ook kiezen voor het implementeren van pauze software op je computer. Pauze software zorgt ervoor dat er standaard om de drie uur toegang ontzegd wordt van je computer en dit voor bijvoorbeeld een kwartier lang, hierdoor wordt je gedwongen om even te ontspannen!

Naast het feit dat het niet goed is voor de efficiëntie om continu achter de PC te zitten is het ook niet goed voor het menselijk lichaam om gedurende de dag in dezelfde houding stil te zitten. Veel voorkomende klachten zijn rugklachten, hier kun je veel verandering in aanbrengen door te kiezen voor ergonomische bureaustoelen.