Vier voordelen van het gebruiken van payroll service

tax-468440_1280Payroll, je komt het steeds vaker tegen in de wereld van personeelszaken. Dat het handig is als je zelf niet gedreven bent in de complexe materie van deze afdeling mag duidelijk zijn, maar wat zijn nou daadwerkelijk de voordelen van het gebruik van payroll? En zijn er geen nadelen te noemen?

Je kunt je tijd besteden aan wat je leuk vindt

Ooit begon je voor jezelf omdat je dat leuk vond. Naarmate het bedrijf groter en groter werd, kwamen er taken bij die je minder leuk vindt. Veel ondernemers zullen beamen dat het zo gegaan is. Als je in zee gaat met freelance payrolling komt er tijd vrij om te doen wat je graag wil doen. Personeelszaken is best complex, zo zijn er diverse regels die nageleefd moeten worden en zijn er haken en ogen aan het aanbieden van secondaire arbeidsvoorwaarden. Pensioen, reiskostenvergoeding, ziekte en werkkostenregeling, het zijn maar wat termen van zaken die op je af komen.

Een flexibel bestand van medewerkers

De tijd dat iedereen alleen maar vast personeel in dienst had, dat al dertig jaar bij hetzelfde bedrijf werkte, is wel een beetje voorbij. Zowel werkgevers als werknemers willen wat flexibeler te werk gaan. De wet laat dit niet altijd toe. Zo ben je als werkgever bijvoorbeeld verplicht om personeel na een aantal tijdelijke contracten in vaste dienst te nemen. Als je niet verzekerd bent van altijd dezelfde hoeveelheid werk is dat wellicht helemaal niet wat je wilt. Een payroll bedrijf kan het personeel voor je in dienst nemen, waardoor je altijd aanspraak kunt maken op genoeg personeel. Een beetje als bij een uitzendbureau, maar dan net even anders. Payroll bedrijven hebben vaak wel een minimaal aantal uren die je af moet nemen. Wil je weten hoe dat precies in elkaar steekt? Laat je dan adviseren en bekijk of het een manier van werken is die bij je past.

Geen risico’s bij het aannemen van personeel

Omdat personeel in dienst is van het payroll bedrijf, heb je minder risico. Juridisch gezien is het payroll bedrijf in dit geval de werkgever. Ingewikkelde situaties met ziek personeel of andere arbeidsrechtelijke risico’s zijn met deze constructie niet meer voor jou om je druk over te maken. Het payroll bedrijf kan het personeel zelfs voor je selecteren. Je kunt er ook voor kiezen om slechts een deel van het personeel via het payroll bedrijf. Stel bijvoorbeeld dat je het vaste personeel wel gewoon bij je in dienst is, en de vakantiekrachten of zaterdaghulpen via payroll. Alleen de loonadministratie over laten nemen kan ook. Kortom: de mogelijkheden zijn flexibel.

Het is duidelijk wat je kwijt bent aan personeelskosten

Een vast bedrag per salarisstrook of een vast tarief. Hoe het ook geregeld is bij het payroll bedrijf waar je mee in zee gaat, de tarieven zijn vooraf bekend. Als je zelf in de weer bent met personeelszaken, is het niet eenvoudig te bepalen wat je er aan kwijt bent, hoeveel uur je er daadwerkelijk mee bezig bent en wat je wel of niet kunt begroten. Een begroting voor personeelszaken als je werkt met payroll is eenduidig. Met welke kosten je rekening moet houden is dus vooraf duidelijk. Niet alleen de kosten zijn duidelijker, de financiële administratie wordt er ook een stuk overzichtelijker op, ook niet onbelangrijk.

Zijn er geen nadelen?

Natuurlijk zijn er gerust nadelen op te noemen voor een payroll constructie. Het mooie is dat je zelf kunt bepalen wat je wel een niet wilt. Het personeel hoeft niet te merken dat er iets veranderd, behalve dat zij, als ze moeilijke vragen hebben over arbeidsvoorwaarden terecht kunnen bij iemand die er verstand van heeft. Dus in plaats van weken wachten tot de werkgever het uitgezocht heeft, kost het bij een payroll bedrijf slechts een telefoontje. Ook als je met payroll in zee gaat, zijn er minder leuke activiteiten die je als werkgever zelf moet blijven doen. Neem bijvoorbeeld een functioneringsgesprek met een personeelslid dat niet goed functioneert, dat vindt niemand leuk om te doen.